tirsdag den 16. oktober 2012

Linser og Mazariner

Hej bloggen! 
Har lige bagt Linser og Mazariner sammen med min dejlige søster. Vil også loge give jer opskrifterne på dem. Kan godt sige jer at de smager godt. Det er helt klart værd at prøve.Linserne har vi baget i en lille tærte form og mazarinerne er baget i muffins forme.

Opskrift på Mazariner:

(12 stk)
Mordej:
125 g hvedemel
75 g flormelis
100 g koldt smør
1 æggeblomme
1 tsk. koldt vand

Fyld:
60 g rent marcipan
60 g rørsukker
60 g blødt smør
1 æg
1 spsk. mel

Glasur:
100 g flormelis
1 spsk. citronsaft
12 sukkerblomster

Det du starter med at gøre er at blande mel og flormelis, så hakker du smørret i, derefter tilsetter du æggeblommen og vand og samler dejen. Stil dejen til hævning i 30 min. Derefter ruller du dejen ud i 5 mm tykkelse, beklæd de 12 tærteforme på 6 cm med dejen og stil dem gerne koldt. Riv marcipanen og rør den med sukker, smør, æg og mel. Så fordeler du fyldet i formene, bag dem ved 180 grader i 20 min. Og lad dem afkøle. Hvis du nu kunne tænke dig dem med glassur på, skal du røre noget citronsaft og flormelis til en ensartet glasur, og derefter kommer du det på kagerne og så kan du pynte med sukkerblomsterne.

Opskrift på Linser:

(12 stk)
250 g hvedemel
150 g flormelis
200 g koldt smør
2 æggeblommer
2 tsk. koldt vand

Creme:
2 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
2 dl mælk
1/2 tsk. vaniljesukker
1 spsk. flormelis

Bland mel og flormelis og hak smørret i. Tilsæt begge æggeblommer og vandet, saml dejen og stil den hen i 30 min. Pisk æg, sukker ,majsstivelse, mælk og vaniljesukker sammen i en gryde. Kog cremen igennem under omrøring og lad den så afkøle. Rul også denne her dej ud i 5 mm tykkelse, udstik 12 cirkler på 7 cm og 12 cirkler på 12,5 cm. Beklæd linseformene med de store cirkler. Kom en skefuld creme i og læg de små cirkler på som låg.  Bag linserene ved 220 grader i 20 min. Lad kagerne afkøle og drys med flormelis.




3 kommentarer:

  1. Mhm, ser herre godt ud !...Vil helt klart prøve (:.


    retardinwonderland.blogspot.dk/

    SvarSlet
  2. cool blog du har bliv ved med det du laver

    SvarSlet